Over Mij

Zes jaar was ik en zo klein dat het kleinste voetbalbroekje ver tot over mijn knieën reikte en de voetbalsokken tot aan mijn dijen; mijn voetbalcarrière was begonnen! Ik deed het best aardig, maar een profvoetballer zat er niet in, toch heb ik er tot mijn 17 e veel plezier aan beleefd. Ik ging op zoek naar iets anders, want hoewel de teamspirit leuk was, wilde ik liever iets waar ik zelf verantwoordelijk was voor het eindresultaat.

 

Ik ontdekte Thaiboksen en kwam erachter dat dit wel eens ‘mijn ding’ zou kunnen zijn. De trainer nam me mee naar een boks gala en ik wist; ‘Die ring, daar wil ik ook in staan!’ De training begon en wat was dit zwaar! Totaal anders dan de voetbal en elke keer kwam ik op mijn knieën de zaal uit, vijf dagen in de week… Ik kan mij een bepaalde keer herinneren dat de trainer zei dat we nog één rondje op de bokszak moesten, dat dit de laatste minuut was en ik alles moest geven. Dat deed ik dan ook vol overgave, waarna ik neerstortte en niks meer kon… Tot ik iemand in mijn oor hoorde fluisteren; “Geintje, dit was het een na laatste rondje.” Hoewel ik gebroken was, maakte ik ook dit rondje vol en realiseerde me achteraf dat echte kracht tussen je oren zit en alles draait om de juiste mindset. Vier partijen en veel van dit soort trainingen later, ontdekte ik de krachttraining.

 

“The iron bug bit me” was erg op mij van toepassing; Vanaf het moment dat ik met gewichten ging trainen was ik verkocht. Ik dook in alle informatie die er over dit onderwerp te vinden was, ik ging letten op mijn voeding en probeerde verschillende manieren van trainen uit. Ik, het kleine magere jongetje in het veel te grote voetbalbroekje, zag mezelf veranderen en ik wist; Ik had mijn passie gevonden! De fitnessgoeroe Greg Plitt is hierbij een enorme inspiratiebron geweest.

 

De afgelopen 3 jaar ben ik serieus aan de slag gegaan met trainen en voeding. Inmiddels is het een lifestyle geworden waar ik niet meer zonder kan. Het gaat niet alleen om het fysiek beter worden, het gaat ook om het effect wat het heeft op je manier van denken; Het is een bijzonder proces om je lichaam te zien veranderen en dit is een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Het trainen van de ‘mindset’ is voor mij het belangrijkste geweest de afgelopen jaren: “The body achieves what the mind believes!”

 

Vanuit deze gedachte wil ik graag mijn kennis en ervaring gebruiken om mensen te helpen zichzelf te verbeteren. Het lijkt mij geweldig mensen te begeleiden en te motiveren om hun doel te bereiken.

 

Want iedereen kan bereiken wat men wil, als je er maar in gelooft!

Laat mij jou helpen om samen de doelen te bereiken die jij voor ogen hebt!

MLPT; Daar bereik jij je doelen mee!

Michael Looij